Zawieszenie KW

2008-2013 | silnik: S65B40
Awatar użytkownika
prokot
Auto: e92 M3

Zawieszenie KW

Post autor: prokot » pt lis 15, 2013 01:12

Czy ktoś posiada zestaw regulowanych sprężyn KW? Zamówiłem taki zestaw i chce trochę posadzić emke bo wygląda jak koza na tym zawieszeniu. Świetna sprawa bo ma możliwość regulacji wysokości jak w zawieszeniach gwintowanych. Do tego mam EDC i ten system jest stworzony tak abym mógł go zachować. Na lato będzie niżej a w zimie wyżej ;]
e92 M3 FROZEN BLUE- 6MT - BBK - KW ADJUSTABLE SPRINGS - OEM EXHAUST MOD - PERFORMACE ELECTRONIC STEERING WHEEL V2

PMS///M3
Auto: M3 E92
Kontakt:

Re: Zawieszenie KW

Post autor: PMS///M3 » śr lis 20, 2013 17:04

Ja taki zestaw montowałem i tak jak napisałeś fajna sprawa - można regulować wysokość jak w gwincie nie rezygnując z EDC.
PMS - Experience Exclusive Tuning http://www.p-ms.pl" onclick="window.open(this.href);return false; BBS, Eisenmann, G power, Manhart Racing

Awatar użytkownika
Maniekkk
Auto: M4
Kontakt:

Post autor: Maniekkk » śr lis 20, 2013 21:18

Zgłębiałem ostatnio temat i fajne rozwiązanie , szkoda że zakres regulacji taki mały bo podejrzewam że jak raz dasz auto na te -30 to już tak zostanie a można kupić sprężyny i mieć ten sam efekt za połowę ceny . Obniżenie jest pewnie uwarunkowane zakresem pracy amortyzatora ale wiem z własnego doświadczenia że nawet mając gwint i pełen zakres regulacji , po ustawieniu raz nie ruszałem nim w ogóle, nawet zimą więc nie wiem czy ma to aż taki sens, przynajmniej jak dla mnie .
Oryginalne nowe części do Bmw dla forum rabaty !!!!

Dobre ceny na części do starszych modeli , możliwość negocjacji ceny , info PW.

PMS///M3
Kontakt:

Post autor: PMS///M3 » czw lis 21, 2013 12:23

To zależy od preferencji. Ja w poprzednim aucie miałem KW V2 i właśnie w zimę do góry a w lato w dół:) Więc jak dla mnie to idealne rozwiązanie oczywiście do użytku codziennego:)
PMS - Experience Exclusive Tuning http://www.p-ms.pl" onclick="window.open(this.href);return false; BBS, Eisenmann, G power, Manhart Racing

Awatar użytkownika
jackson

Post autor: jackson » czw sty 09, 2014 17:27

PMS///M3 pisze:Ja taki zestaw montowałem i tak jak napisałeś fajna sprawa - można regulować wysokość jak w gwincie nie rezygnując z EDC.
Przy maksymalnym obniżeniu przednie felgi nie zawadzają o sprężynę?
ZJAR

PMS///M3
Kontakt:

Post autor: PMS///M3 » pt sty 10, 2014 12:35

Wiesz jak auto było prawie na max obniżone to przy felgach Competition lub BBS CH-R 9x19 et20 nić nie obcierało.

Pozdro

ODPOWIEDZ